Nutritie

Home Nutritie


Beneficiarii centrului rezidential vor beneficia de o dieta specifica, individualizata.
Toti ne dorim o lume cu oameni sanatosi, plini de viata si cu o greutate ideala. Aceasta este viziunea noastra si asta ne dorim si pentru tine.

Ce facem concret pentru asta? Furnizam consultatii si oferim sprjin celor care vor sa isi controleze greutatea si sanatatea cu ajutorul celui mai puternic medicament din natura – alimentatia.

Ce este metoda EURODIET?

Metoda Eurodiet este o metoda stiintifica de pierdere in greutate, usor de urmarit ce se bazeaza pe 3 principii fundamentale:

Un plan de alimentatie personalizat cu produse de high quality protein, cu carbohidrati cu indice glicemic mic
Educatie substantiala pentru o alimentatie sanatoasa
Urmarire medicala, care asigura mentinerea greutatii pe termen lung (un stil de viata)

Ce o deosebeste de celalalte metode ?

Majoritatea dietelor micsoreaza cantitatea de calorii si atunci organismal este nevoit sa foloseasca pentru producerea energiei necesare propriile tesuturi si mai ales masa musculara. Metoda Eurodiet este structurata astfel incât sa va dea posibilitatea sa folositi tesutul adipos pentru producerea

energiei necesare, fara sa fie atinsa masa musculara. De asemenea, produsele Eurodiet sunt bogate in fibre solubile (mai mult de 6gr/100 de grame de produs) si au foarte putine zaharuri cu indice glicemic mic. Sunt imbogatite cu vitamine, minerale si acizi grasi polisaturati.

Care sunt avantajele ?

ESTE STIINTIFICA – aplicabila numai sub supravegherea unui medic specialist
ESTE TERAPEUTICA – reglare si control al obezitatii, diabetului zaharat si sindromului metabolic exclusiv prin dieta.
ESTE RAPIDA – permite pierderea de pana la 10% din grutatea initiala in fiecare 45 de zile de program, urmate de scaderea cu 3-4 cm a circumferintei taliei in primele 10 zile de la inceperea programului.
ESTE USOARA – nu necesita cantarirea alimentelor si metode laborioase de preparare a mancarurilor
ESTE TESTATA – peste 1 milion de persoane din Europa se bucura de rezultatele metodei

 

Eurodiet este o metoda personalizata de pierdere în greutate sub supraveghere medicala, care permite o reprogramare nutritionala globala.

A tine o dieta numai pentru a pierde kilograme nu ramâne fara consecinte asupra sanatatii.

Anumite diete pot, de fapt, chiar genera deficite majore de nutrienti si vitamine esentiale, astfel crescând senzatia de oboseala, cauzând scaderi bruste ale tensiunii, lipsa tonusului muscular, pierderea elementelor minerale. Altele pot avea efecte chiar distructive asupra rinichilor s pot induce probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave. De aceea este importanta supravegherea de catre un medic. Eurodiet recomanda ca toate programele destinate pierderii în greutate sa fie urmate sub supraveghere medical.

Metoda Eurodiet recomanda ca fiecarui pacient sa îi fie furnizat un aport nutritional adecvat, fara deficite si/sau excese de macronutrienti, vitamine, minerale sau acizi grasi… Metoda Eurodiet implica, de asemenea, consumul unor mâncaruri „uzuale”, cum ar fi legume din prima zi, alimentele din celelalte grupe fiind treptat reintroduse pentru a preveni orice deficit sau exces. Aceste ghiduri si monitorizarea individuala a pacientului sunt unice si înseamna ca metoda Eurodiet nu va afecta sanatatea pacientilor care urmeaza programul.

Medicii instruiti sa foloseasca metoda Eurodiet vor cunoaste exact cantitatea potrivita de proteine ce trebuie prescrisa, deprinzând de greutatea, metabolismul si starea fiecarui pacient.
Metoda Eurodiet asigura conservarea masei musculare si pierderea în greutate pe seama tesutului adipos. Metoda Eurodiet asigura managementul clinic, biologic, comportamental si psihologic al fiecarui pacient.