Recuperare medicala

Home > Recuperare medicala

Prezentare

Recuperam puterea de ati purta din nou singur de grija
Recuperam umeri care sustin familii
Recuperam inimi care bat pentru altii

Recuperam suflete pierdute

Numita si „a treia medicina”, recuperarea medicala este o continuare absolut necesara a actului terapeutic, avand scopul de a ajuta persoana bolnava sa isi recapete, cu ajutorul unor tehnici specifice, forma fizica. De asemenea, aceasta previne in acelasi timp agravarea afectiunii, scutind astfel pacientul de la foarte multa suferinta.

In recuperare sunt utilizate diverse tehnici si metode, in functie de specificul afectiunii. Dintre acestea se pot mentiona:

Kinetoterapia, de exemplu, este principala forma de tratament in cazul afectiunilor sau traumatismelor ortopedice, fiind insa utila si in vindecarea unor afectiuni neurologice (cum ar fi cazul accidentului vascular cerebral). Aceasta forma de gimnastica medicala este principalul instrument utilizat in redobandirea capacitatii de miscare, fiind fondata pe principiile kinetologiei umane.

Recuperare neurologica

Fie ca este vorba de un AVC, hernie de disc, scleroza multipla sau boala Parkinson, pacientii beneficieaza de servicii medicale complete si multidisciplinare, de o baza de tratament moderna si complet dotata, de servicii conex medicale precum cele de evaluare si consiliere psihologica, logopedie si ergoterapie.

Pentru a obtine un rezultat cat mai bun in reabilitarea pacientilor cu afectiuni neurologice este important ca programele de recuperare sa inceapa cat mai devreme, dupa ce pacientul depaseste faza acuta a bolii. Pentru setarea unor obiective realiste de reabilitare neurologica trebuie evaluata corect starea de sanatate a pacientului, potentialul fizic si psihic de recuperare al acestuia, gradul de implicare in programele de reabilitare si trebuie tinut cont de optiunile personale ale sale.

Pentru setarea unor obiective realiste de reabilitare neurologica trebuie evaluata corect starea de sanatate a pacientului, potentialul fizic si psihic de recuperare al acestuia, gradul de implicare in programele de reabilitare si trebuie tinut cont de optiunile personale ale sale.

Obiectivele reabilitarii post AVC:

In ce priveste tratamentul curativ al bolii Parkinson, trebuie mentionat faptul ca, aceasta afectiune neurologica este incurabila. Tratamentul de baza al bolii Parkinson e cel medicamentos, care consta in administrare de medicatie dopaminergica, din care fac parte preparate pe baza de Levodopa (Madopar, Isicom, Nakom), agonisti dopaminergici (Pramipexol, Ropinirol, Rotigotina), inhibitori de MAO de tip B (Rasagilina, Selegilina), inhibitori COMT (Entacapone), precum si medicatia nondopaminergica, cum sunt anticolinergicele (Romparkin, Akineton) sau medicatia neuroprotectoare.

Alaturi de tratamentul farmacologic, descris mai sus, exista si optiuni de tratament non farmacologic, care vizeaza diferite disfunctionalitati ale acestei afectiuni. Astfel, sunt disponibile:

Recuperare cardiovasculara

Recuperarea cardiovasculara are doua scopuri: mentinerea rezultatelor obtinute in urma exercitiilor de recuperare specifice si cresterea gradului de rezistenta la efort.

Toate programele de recuperare cardiovasculara, inclusiv cele de recuperare post infarct, sunt alcatuite atent, in functie de nevoile individuale ale pacientilor, astfel ca acestia isi vor recapata mai usor sanatatea si increderea in viitor. De asemenea, gratie abordarii multidisciplinare, bolnavii sunt ajutati de intreaga echipa medicala sa redevina activi si sa se reintegreze mai usor in viata sociala si de familie.

RECUPERARE DEPRESIE

Obiectivele tratamentului

Tratamentul/Mijloace terapeutice

Sunt pacienti care raspund mai bine la tratamentul medicamentos, in timp ce altii raspund mai bine la consilierea psihologica, insa studiile au aratat ca cele mai bune rezultate se obtin in cadrul unor abordari complexe, multidisciplinare si personalizate ( echipe formate din medici psihiatri, medici de reabilitare medicala, internisti, neurologi, cardiologi , endocrinologi,gastroenterologi, alaturi de psihologi clinicieni ).

Imagini

Iti oferim oferta optima si accesibila

Consultantii nostri iti trimit propuneri avantajoase si potrivite nevoilor tale